Barnemassasje

Les fordelene med barnemassasje

Barn og massasje

Massasje har mange fordeler på kroppen, og disse er spesielt nyttige for et utviklende barn:

 • Reduser spenningen i voksende muskler
 • Reduserer smerte
 • Gir økt fleksibilitet
 • Hjelper å opprettholde sunne muskler
 • Reduserer engstelse og uro
 • Forbedrer søvnkvalitet
 • Gir bedre energi
 • Forbedrer konsentrasjonen
 • Stimulerer blodsirkulasjonen
 • Reduserer tretthet/slapphet

Massasje hjelper også til:

 • Øke immunforsvaret
 • Reduser stresshormonnivåer / angst – mange barn lider av et visst angstnivå til tider – skolearbeid, venner, eksamener, konkurranser etc.
 • Massasjen vi skreddersyr har en beroligende effekt på kroppen og bidrar til et sunnere immunforsvar for ditt barn. Alle voksne som barn er forskjellige, så derfor skreddersyr vi et eget opplegg for ditt barn som en del av behandlingen.

Mange barn deltar i vanlig idrett på kvalitetsnivå, og mengden trening de gjør ser ut til å ha økt det siste tiåret. Dette er fantastiske nyheter for våre barns helse, men vi må ta hensyn til at de vokser og utvikler seg. Alle barn mellom 8 og 16 år er mer utsatt for vekstrelaterte smerter og skader på grunn av vekstspor. Ben vokser ofte raskere enn muskler, noe som setter muskelfibre under belastning, forårsaker tetthet og smerte.
Dette kan vi gjøre noe med. Vår skreddersydde massasje kan bidra til å lette denne smerten og holde musklene sunne, ved å øke blodstrømmen, fjerne avfall og strekke fibrene forsiktig.
Foreldre som har sett fordelene med massasje på sine egne kropper, er mer
sannsynlig å søke behandling for barna sine, men er ofte opptatt av at massasje vil være for intens for barnet sitt. Vi i proffmassasje modifiserer vår
behandling for å passe individets alder og kroppsutvikling. Vi har lang
erfaring med barn, så her er de trygge. God kommunikasjon med barnet og dere som foreldre er noe vi setter høyt.

Visste du forresten at

International Journal of Neuroscience rapporterte at massasje forbedret funksjon i hjernen, noe som resulterte i økt årvåkenhet, samt hastighet og nøyaktighet under matematikkoppgaver som elevene synes var vanskelig å løse.

«Forskning har også vist at å motta regelmessig massasje hjelper til med å øke immunforsvaret og skylle ut giftstoffer. Det øker blodgjennomstrømningen i kroppen. Massasje øker aktiviteten til hvite blodlegemer som hjelper kroppen vår å bekjempe sykdommer, og kan hjelpe med reduksjon av kortisol.»

Massasje har store fordeler for barn og unge.

Når massasjeterapeuten setter i gang, kjenner du kroppen din slappe av. Musklene dine mykner, nervesystemet roer seg. Tenk deg hvordan du føler deg når massasjen er avslappende, våken, rolig og tilfreds. Alle som har fått massasje, forstår de mange fordelene det gir. Massasje er vanligvis forbeholdt voksne – eller noen ganger spedbarn – men hva med massasje for barn og unge? Hvis massasje hjelper med å roe kroppen og forbedre årvåkenheten, hvordan kan det hjelpe barn med oppmerksomhetsunderskudd / hyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD)?

Massasje og barn med ADHD

Massasje beroliger ADHD.

Kan barn og tenåringer som ikke kan sitte stille dra nytte av massasje? Å forstå ADHD oppmerksomhetsunderskudd / hyperaktivitetsforstyrrelse, eller ADHD, øker raskt som den vanligste psykiatriske diagnostiske etiketten for barn. Uansett vil 3-7 prosent av alle barn og unge i skolealderen ha det, og det er en av de viktigste årsakene til atferdsproblemer i generelle pediatriske omgivelser. Ni gutter får diagnosen ADHD for hver jente, men diagnoseraten for jenter har også økt, og jenter som får diagnosen har samme funksjonsnedsettelsesnivå som gutter.
Massasje for ADHD. To nyere studier utført av Touch Research Institute ved University of Miami rapporterte at vanlig massasjeterapi kan være en effektiv behandling for barn med ADHD. En studie fant at ungdommer som mottok 10-15 minutters daglig massasje ble observert av lærerne deres til å være mer fokuserte i skolearbeidet. I tillegg vurderte barna seg som lykkeligere enn de som deltok i et avslapningsterapiprogram.

Studier rapporterer at en 20-minutters massasje i uken er nok til å vise betydelig forbedring hos ADHD-barn. Fordi disse barna har problemer med å holde seg stille i lengre perioder, tåler de bedre kortere intervaller.
Ved å legge til massasje roer det nervesystemet til barnet, noe som vil hjelpe barnets evne til å utføre skolearbeid, samhandle med jevnaldrende og lærere, og ikke minst det å være lykkeligere generelt.

Massasje har mange fordeler for ditt barn i utvikling. Vi i Proffmassasje skreddersyr et program som er tilpasset ditt barn. Vi begynner behandlingen allerede første time. Dere kan være trygge på at dere til enhver tid er sikret den beste behandlingen for ditt barn.

Bestill massasje for barn

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

Flere innlegg

Send oss en melding